TheGlasgowStory 

Skip Navigation / Jump to Content

Featured Images

The Bricklayers
The Bricklayers

Glass panel by George Walton
Glass panel by George Walton

Calfhill Court

Glasgow City Archives, Photographic Series

*Open in New Window
Calfhill Court

These flatlets for single women at Calfhill Court, Pollok, were built by Glasgow Corporation in 1953. The building was designed in an asymmetrical manner to make the most of the island site and to provide a sunny aspect to as many flats as possible.

In the original design, the living room in each flat had a small electric fire in a tile surround with book shelving alongside. The walls in the living rooms were silver grey and the bed alcoves shell pink; ceilings and woodworks were painted white.

The scheme received a Saltire Society Housing Design Award.

Reference: P1224

Reproduced with the permission of Glasgow City Council, Libraries Information and Learning

Keywords:
awards, council houses, flatlets, flats, Glasgow Corporation, Housing Design Awards, Saltire Society, single women



Quick Search


Photo Album

You have 0 images in your photo album.

View Photo Album

Log-In (Optional)

username:
password:
Not a user? Register now for FREE!

Other Options